Everseen sponsorizează Laboratorul de Baze de date şi AI al DCTI

  Data
November 1st, 2019
  Autor
DCTI B623 Lab Everseen

Everseen continuă parteneriatul cu Departamentul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, început în anul 2012, sponsorizând renovarea şi dotarea completă a Laboratorului de Baze de date şi AI.

Laboratorul a fost complet renovat, mobilat şi echipat cu sistem de video proiecţie şi 17 staţii de calcul performante, bazate pe procesorul Intel i5, memorie RAM de 32 GB şi carduri grafice Nvidia având capabilităţi pentru învăţarea automată.

Compania Everseen a fost înfiinţată în Irlanda, în anul 2008, de către Alan O’Herlihy şi este specializată în dezvoltarea de software pentru optimizarea experienţei clienţilor la punctele de vânzare şi pentru reducerea pierderilor in industria de retail. Filiala Everseen din Timişoara are în prezent peste 100 angajaţi și este implicată, prin departamentele de Cercetare și Dezvoltare, în crearea unor soluţii inovative în domeniul inteligenţei artificiale pentru industria de retail. Această tehnologie este folosită în prezent de cinci din primii zece cei mai importanți retaileri la nivel mondial.

Laboratorul de Baze de date şi AI al DCTI va fi utilizat de către studenţi în domeniul sistemelor de baze de date, procesarea datelor, inteligență artificială, și vedere artificială.